Veelgestelde vragen

Als deze pagina geen antwoord geeft op de vraag die je wilt stellen, neem dan alsjeblieft contact op! Niet alleen zodat we je vraag kunnen beantwoorden, maar ook hopen we deze pagina aan te vullen zodat we de vragen van anderen kunnen beantwoorden.

Welke glutenvrije opties zijn er?

Vanwege de strenge regels rondom de maximale hoeveelheid gluten in een glutenvrij product, kunnen we onze producten niet officieel glutenvrij noemen. De flapjacks bevatten allen haver, en dit is geen glutenvrije haver. De Karma bars en Proteïne bars bevatten geen ingrediënten met gluten. De chiazaden en butters bevatten geen ingrediënten met gluten.

Ik heb een ernstige notenallergie en vraag me af of ik producten van jullie kan gebruiken.

De 80 gram flapjacks en de mini flapjacks in de smaken Berry, Original en Banana zijn gemaakt in een notenvrije fabriek. Alle andere producten, ook als ze geen pinda’s bevatten, vallen in de categorie ‘kan sporen bevatten van ...’.

Zijn jullie flapjacks tarwevrij?

Haver schijnt in het veld besmet te kunnen worden door tarwe die dichtbij groeit. We gebruiken voor onze flapjacks reguliere haver, geen glutenvrije. Als je erg gevoelig bent voor gluten en tarwe, is het waarschijnlijk beter om geen flapjacks te gebruiken.

Waar komen chiazaden vandaan?

Chia wordt voornamelijk verbouwd in Zuid- en Latijns Amerika. Onze zaden komen bijvoorbeeld uit Bolivia, Argentinië en Mexico. Ze worden ook verbouwd in Australië.

Waarom gebruiken jullie hele zaden?

De zaden zijn voedsel, dit is een leidend principe van het bedrijf, het gaat om echt eten waar niet mee is gerotzooid, en dit is de natuurlijke manier om de zaden te consumeren.

Hele zaden worden in in het lichaam afgebroken. Ik hou van de natuurlijke gel die de zaden maken in een fles en als ik niet aan het sporten ben, hou ik ervan om te kijken hoe ze rondzweven in een drankje.

Kan ik teveel chiazaad binnenkrijgen? Als ik tijdens een fietstocht per dag een paar flapjacks neem en ook de zaden toevoeg aan een boterham met pindakaas, krijg ik daar dan last van?

Gewoon wat chiazaad strooien op je boterham is prima, maar niet een hele berg waar je in stikt. Zorg ervoor dat je voldoende vocht binnenkrijgt, water en andere drankjes.

Welke smaakstoffen worden gebruikt in de bars?

De gebruikte smaakstoffen zijn allemaal NATUURLIJK. In de Cacao Karma, geeft de chocolade smaakstof de smaak een boost en in de Koffie Karma wordt wat extra koffiesmaak aan de aanwezige koffie toegevoegd.

Wat adviseer je bij een halve marathon om ervoor en erna te gebruiken?

Ik zou ongeveer een half tot anderhalf uur voor de race een halve of hele flapjack eten en na de race een Proteïne bar en/of een milkshake. Denk eraan dat je alles uitprobeert tijdens de training, ook je voeding, om er zeker van te zijn dat je overal bekend mee bent tijdens de dag van de race.

Gebruiken jullie palmolie in jullie producten?

Nee, we gebruiken helemaal geen palmolie.

 

Wat zou ik voor en na een run moeten eten?

Voeding is net als alle andere dingen tijdens het hardlopen, je moet oefenen wat wel en niet werkt. Ik eet gewoonlijk iets een uur voor een lange trail. Als je 5 Km rent, heb je eigenlijk niets nodig maar als je een paar uur gaat hardlopen, is het nodig om wat meer te plannen. En na een run moet je weer opladen met de juiste voedingsstoffen.